Як смачно зробити Грузинська хачапурі по мегрельські в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хачапурі по мегрельські. Найсмачніша хачапурі, впевнена ви шукали саме цей рецепт.
Інгредієнти
Інгредієнти: на 2 хачапурі
Для тіста:
✅Молоко – 260 мл
✅Дріжджі – 7 гр
✅Цукор – 3 ст. л
✅Масло вершкове – 50 гр
✅Сіль щіпка
✅Борошно – 550 гр (+/-)
✅Яйце – 1 шт (1 жовток для змащування)
Для начинки:
✅Сир моцарелла – 500 гр ( можна сулугуні)
✅Сіль за смаком
Грузинська хачапурі по мегрельські в духовці покроковий рецепт
1. Робимо опару: у тепле молоко додаємо дріжджі, цукор, розмішуємо, потім додаємо інші інгредієнти, розмішуємо, поступово вводимо борошно, замішуємо липке тісто, ставимо в тепле місце на час.
2. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо сіль, так як моцарелла не солона. Тісто ділимо на 2 клубочка, розкачуємо, викладаємо по середині сир ( залишаємо трохи посипати зверху), защипуємо краю, перевертаємо і трохи раскатываем.
3. У середині робимо отвір, далі змащуємо жовтком, зверху посипаємо сиром, відправляємо в розігріту до 180° духовку на 35 хвилин. Це нереально смачно, всім приємного аппетита.
Відео рецепт 👇