Грузинський соус сацебелі на зиму з помідорів в домашніх умовах

Я приготувала цей соус з жовтих томатів Доктор Керолін – вже дуже багато їх у мене! Як зробити Грузинський соус сацебелі на зиму з помідорів в домашніх умовах простий рецепт смачний домашній.

Інгредієнти

Помідори – 2 кг
Перець – 2-3 шт
Перець 🌶- 1-2 шт
Кінза – пучок
Петрушка пучок
Часник 🧄- 1 головка
Насіння коріандру – 1 ч. л.
Сіль і цукор за смаком

Я поклала 2 ст. л. Цукру
1 ст. л. Солі

Грузинський соус сацебелі на зиму з помідорів в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Пропускаємо через м’ясорубку томати, перець і ставимо на вогонь. Проварюємо 20 хвилин. Потім додаємо подрібнений часник, зелень, коріандр і цукор з солью.

2. Готуємо на слабкому вогні ще 15-20 хвилин. Готовий соус розливаємо по стерилізованим баночкам.

3. Перевертаємо догори дном до повного охолодження. ⠀ Зберігаємо в прохолодному місці. ⠀ Додому приїду приготую Сацибелі з ожини з волоськими орехами.

Відео рецепт 👇