Як зробити Гриби грузді солоні гарячим способом у банках на зиму простий рецепт домашній. Зараз саме час зайнятися засолкою грибів. У нас в цьому році величезна кількість білих груздів🙄 Вони годяться тільки на засолювання та маринування. Сушити або морозити не вийде 👌 Ми вже засолили 25 баночок, ділюся простим…і дуже смачним рецептом.
Інгредієнти
грузді
сіль
парасольки кропу
перець горошком
оцет 70%
Гриби грузді солоні гарячим способом у банках на зиму покроковий рецепт
1. Грузді потрібно вимочувати у воді 2-3 дні, щодня міняючи при цьому воду. Потім їх добре промиваємо, ставимо на 🔥 і з моменту, як закипіли, варимо ще хвилин 20. Обов’язково круто солимо. Потім відкидаємо гриби на друшляк, зливаємо воду…але не в якому разі не промиваємо грибы.
2. Якщо їх промити, то вони втратять свій аромат – це важливо!!! Потім наливаємо в каструлю знову води, додаємо парасольки кропу, перець горошком, солі за смаком і гриби. На сіль пробуйте на смак, але не забувайте, що 🍄 вже солені. Як закипіли додайте оцет 70%, теж пробуйте на вкус.
3. Має бути невелике пощипування мови. Варимо 5 хвилин, потім розкладаємо в стерилізовані банки. Можна відразу в банки додати часник, а можна і перед подачею на стол.