Гриби лисички смажені з цибулею і часником на сковороді з пюре простий рецепт. Лисички – ті гриби, які не люблять складних рецептів. Треба просто відтінити їх смак, і відчути це ароматне блаженство! На зворотному шляху з відпустки, побачивши лисички, природно вирішено було брати (в наших краях вони не ростуть).
Інгредієнти
дивіться нижче
Гриби лисички смажені з цибулею і часником на сковороді покроковий рецепт
1. Залила гриби холодною водою, на 30-40 хв. загалом, треба відмити від лісового сміття і землі. Зрізала кінчики ніжок, більш великі порізала уздовж. Розігріваємо на сковороді оливкове масло і топлене вершкове (в рівних пропорціях), далі 4 зубчики часнику ріжемо пластинками, 1 цибулину соломкой.
2. Смажимо близько 10 хвилин помішуючи. Додаємо гриби (у мене 300-350г), перемішуємо акуратно, щоб не поламати. Лисички при смаженні виділять сік (його можна випарувати або злити в контейнер, як це зробила я (але при цьому в гриби додати ще трохи топленого масла), і в подальшому використовувати соуси або суп).
3. Гриби поперчити (у мене суміш перців), посолити за смаком і додати 1 ч. л. цукру. Далі смажимо близько 30 хвилин. Час приблизне, загалом до зарум’янювання грибочков.
4. Самий звичайний спосіб приготування перетворить лисички в ніжно похрустывающее ароматне смачні ласощі! Подавати рекомендую з картопляним пюре і зеленню петрушки.
5. Що я і зробила, та ще в керамічних чашках (до речі, привезених у минулому році також з відпустки). Оригінальна подача зробить блюдо ще смачніше😉. Приємного апетиту!