Хала традиційний єврейський святковий хліб

Хала – це традиційний єврейський святковий хліб. Смачна дріжджова здоба відмінно підходить не тільки для свят, але і в якості легкого перекусу з молоком або з джемом на десерт до чаю.

Інгредієнти

Сироватка або вода – 150 мл
Дріжджі сухі – 7 р
Цукор – 75 г
Сіль – 1/2 ч. л.
Яйця – 2 шт.
Рослинне масло – 70 мл
Борошно – 500 г

Жовток-1 шт
Молоко – 2 ст. л.
Кунжут – 20 г

Хала традиційний єврейський святковий хліб покроковий рецепт

1. В теплу сироватку додаємо дріжджі і 2 ч. л. цукру. Залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо яйця, цукор, сіль, рослинне масло. Перемішуємо вінчиком до однородности.

2. Всипаємо все борошно і замішуємо тісто вручну або за допомогою тістомісу. Накриваємо плівкою і даємо підійти – 1,5 години. Ділимо тісто на 8 шматочків, приблизно по 100 р. Даємо постояти ще 1 час.

3. Формуємо халу як на відео👆 ⠀ Залишаємо під плівкою ще на 25-30 хвилин. ⠀ Змащуємо сумішшю жовтка з молоком і посипаємо кунжутом. ⠀ Випікаємо при 180 градусах 20-25 минут.

Відео рецепт 👇