Хапама вірменське страву з гарбуза

Як зробити Хапаму вірменське страву з гарбуза рецепт простий.

Інгредієнти

1 шт гарбуз
2 шт рису басматі
100 гр жовтого родзинок
10 шт курага
10 шт слива вікторія
100 гр волоських горіхів
100 гр мигдаль
скоринка одного апельсина
180 гр вершкове масло
70-100 гр меду

Хапама вірменське страву з гарбуза покроковий рецепт

1. З гарбуза видаляємо насіння і волокна. За допомогою ложки видаляємо зі стінок частину м’якоті. Товщина стінок повинна залишитися близько 12 -15 мм. Після того як я видалили з гарбуза все зайве, приступаємо до приготування начинки . Рис басматі промиваємо, наливаємо окропом ( на 2 склянки рису – 2 склянки окропу) і ставимо на вогонь. У напівготовий рис забираємо з вогню, виливаємо воду і залишаємо осторонь. З рисом басматі виходить рассыпчатым.

2. В сковороду викладаємо пачку вершкового масла, туди ж цукати і горіхи, і заздалегідь порізану у довжину апельсинову кірку. (Горіхи і сухофрукти я відправляю цілком.) Хвилин 5 підсмажуємо на маслі і готово. В гарбуз перекладаємо по рядах рис, цукати і горіхи і додаємо мед і так по черзі, верхній шар по краях гарбуза намазуємо медом і закінчуємо ряд горіхами, закриваємо кришкою .

3. Всю гарбуз наносимо соняшниковою олією (у мене з розпилювачем) Гарбуз ставимо на фольгу, з двома шарами ( з матовою боку ),накриваємо добре притискаючи до стінок гарбуза. Відправляємо в духовку нагріта до 200 С і готуємо 1 годину, потім відкриваємо фольгу, щоб утворилася золотава скоринка . Після відключення духовки залишаємо там хапаму ще на хвилин 15.

Відео рецепт 👇