Ідеальний меренговый рулет існує! ⠀ Так-так! Натискай 💜 читай далі! ⠀ Раніше цей десерт мені здавався надто солодким і з абсолютно незрозумілою текстурою манної каші. Тому спробувавши його 3-4 рази в різних кондитерських, я навіть не поверталася до думки приготувати його! ⠀Як зробити Ідеальний меренговый рулет з кремом маскарпоне рецепт простий в духовці. По мірі того, як зростав мій блог, не проходило і дня без питання в директе про це десерт. І я звичайно здалася! ⠀ Але однозначно вирішила отримати ідеальну повітряну текстуру меренги всередині, хрустку бежеву корочку зовні і абсолютно легкий і невагомий крем всередині, з нотками чогось освіжаючого. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
Інгредієнти
Меренга
190 г білок
250 г цукрова пудра
2 г сіль
20 г кукурудзяний крохмаль
чл лимонний сік
Крем
180 г Маскарпоне
150 г Апельсинова карамель (рецепт в профілі)
50г Вершки 33%
Ідеальний меренговый рулет з кремом маскарпоне покроковий рецепт
1. Меренга.
Білок кімнатної температури збити в легку піну з сіллю і половиною цукрової пудри. Не зупиняючи міксер, додати другу частину. І збивати до стійких пік, у мене пішло близько 12 хвилин. Знизивши швидкість міксера, додати крохмаль і лимонний сік. Змішати тільки до об’єднання! Викласти рівним шаром на лист, застелений пергаментом, додати мигдальні пелюстки, це дуже важливо для текстури. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 150С 30 хвилин. Я випікаю з конвекцією. ⠀ Після випічки відразу накрити меренгу другим листом і перевернуть.
Білок кімнатної температури збити в легку піну з сіллю і половиною цукрової пудри. Не зупиняючи міксер, додати другу частину. І збивати до стійких пік, у мене пішло близько 12 хвилин. Знизивши швидкість міксера, додати крохмаль і лимонний сік. Змішати тільки до об’єднання! Викласти рівним шаром на лист, застелений пергаментом, додати мигдальні пелюстки, це дуже важливо для текстури. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 150С 30 хвилин. Я випікаю з конвекцією. ⠀ Після випічки відразу накрити меренгу другим листом і перевернуть.
2. Крем.
Поки меренга трохи охолоджується готуємо крем! Всі інгредієнти змішуємо на низьких обертах до об’єднання і збиваємо до стійкої пік. ⠀ Розподіляємо крем на меренге і скручуємо в рулет. Важливо не дати меренге повністю застигнути, інакше вона почне ламатися. ⠀ Настояти рулет близько години в холодильнику і нарізати на порції! ⠀
Поки меренга трохи охолоджується готуємо крем! Всі інгредієнти змішуємо на низьких обертах до об’єднання і збиваємо до стійкої пік. ⠀ Розподіляємо крем на меренге і скручуємо в рулет. Важливо не дати меренге повністю застигнути, інакше вона почне ламатися. ⠀ Настояти рулет близько години в холодильнику і нарізати на порції! ⠀
3. Важливо всі інгредієнти для меренги повинні бути кімнатної температури! ⠀ Рулет виходить з апетитною рожево-коричневою скоринкою, хрусткими пелюстками мигдалю і найніжнішої меренгою всередині, а крем сучасн трохи солодкий і з освіжаючим смаком апельсина! Ось так просто у вас буде готовий самий смачний рулет у меренговый мире.
Відео рецепт 👇