Шоколадний згущений торт на сметані

Торт, який сподобається кожному! ⠀ Як зробити Шоколадний згущений торт на сметані рецепт простий. Дуже швидкий і легкий в приготуванні, але дуже насичений за смаком, і неймовірно приємний по текстурі. ⠀ Для мене це просто ідеальне поєднання смаку шоколаду, карамелі і сливочности😍 Так що обов’язково спробуйте приготувати такий на найближчий свято, а може і не свято! Я готувала на День народження Антона і ми без чиєї-небудь допомоги з’їли його повністю за 2 дні🤪 дуже вже смачно) ⠀

Інгредієнти

Ось, що нам знадобиться для бісквіта:
⁃ Яйце 3 шт
⁃ Цукор 100 гр
⁃ Олія рослинна 90 гр
⁃ Згущене молоко 160 гр
⁃ Сметана 15% 200 гр
⁃ Борошно пшеничне 170 гр
⁃ Какао без цукру 40 гр
⁃ Розпушувач 1 ч. л.
⁃ Сіль щіпка

Тепер готуємо найсмачніший у світі крем:
⁃ Сирний сир 320 гр
⁃ Варена згущене молоко 100 гр
⁃ Згущене молоко 90 гр
⁃ Вершки 10% – 20 мл

Шоколадний згущений торт на сметані покроковий рецепт

1. Для бісквіта:
Збити яйця з цукром до пишної піни. Додати масло і згущене молоко, перемішати. Додати сметану і знову перемішати. Всипати борошно, какао, розпушувач, сіль – збити до однорідної консистенції. Вилити тісто на деко (можна у форму для випічки, я просто хотіла зробити маленький по діаметру тортик, але високий, а піч кілька разів коржі не хотілося, тому простіше було спекти корж на противени і потім вирізати маленькі гуртки).

2. Відправити тісто в духовку – якщо на противени, то досить 20-25 хвилин, якщо в формі може знадобитися більше часу – дивіться по готовності, перевіряйте зубочисткою). Бісквіт трохи остудити і змішати вирізати потрібну форму (у мене діаметр кружка 11 см).

3. Крем:
Все змішати до однорідності.⠀ Тепер потрібно зібрати тортик, просто змащуючи кожен коржик хорошим шаром крему. Потім потрібно залишити крем на фінальну обмазку. Тобто спочатку змащуємо кожен корж і трохи боки, потім ставимо на годинку в холодильник і потім змащуємо кремом вже акуратно. ⠀ Я ще подрібнила залишки бісквіта і крихтою посипала тортик, вийшло незвично. ⠀ А червоний гель на відео – це не потрібно робити😅 у мене мало не поїхав весь торт з-за нього, корж на ньому ковзав😅 хоч і трохи полуничного смаку він додав) Ну, а якщо любите ризик, то можете і добавить.