Імбирне печиво хрустке, пряне і ароматне

Як зробити Імбирне печиво хрустке, пряне і ароматне рецепт простий в духовці… обов’язково спробуйте приготувати. Печиво зберігатися цілий місяць, можна і їсти, і повісити на ялинку та дарувати друзям. ⠀ ⠀ ⏰ Час активної готування 10 хв. ⠀ Вихід близько 60 шт. Я разделала тісто на 3 частини, зберігаю його в холодильнику до місяця.

Інгредієнти

250 гр меду
250 гр вершкового масла (82,5% жирність)
400 гр цукру
850 гр борошна
4 яйця
1 чайна ложка разрыхрытеля
1 чайна ложка кориці
1 чайна ложка сушеного імбиру
1 чайна ложка міксу різних спецій: мускатного горіха, гвоздики, чорного перцю, ванілі, кардамону (це за бажанням)

Імбирне печиво хрустящее, пряне і ароматне покроковий рецепт

1. 1. Мед доводимо до кипіння в сотейнику, помішуючи лопаткою, як тільки закипів знімаємо з плити.
2. Додаємо вершкове масло в сотейник і розтоплюємо його до однорідності, прибираємо в бік, маса повинна німого охолонути.
3. Збиваємо яйця з цукром до пишної маси 2-3 хв..
4. Тонке цівкою вводимо мед з маслом до яйцю, паралельно перемішуючи віночком.
5. Сюди ж просіваємо борошно, додаємо спеції і разрыхрытель.
6. Замішуємо тісто, можна насадкою для тіста, можна лопаткою – воно виходить м’яке і трохи жидковато.

2. 7. Дану масу я розклала в 3 пакету (3 рази) прибираємо в холодильник на 6 годин або на ніч.
8. Присипаємо поверхню борошном, розкачуємо тісто, зверху теж присипаємо борошном. Між качалкою і тестом можна покласти аркуш пергаменту по початку так буде легше працювати.
9. Товщина тесту близько 4-5 мм., зовсім тонкі робити не треба.
10. Вирізаємо формочки з тіста.
11. Запікаємо при 180 гр. 7-12 хв., на режимі верх низ, орієнтуйтеся на колір.
12. Коли дістанете пряники вони будуть ще м’які, залишайте їх остигати і вони затвердеют.

3. 13. Для глазурі: 1 яєчний білок, 200 гр цукрової пудри, 1/2 ч. л соку лимона. Білок збиваємо з цукровою пудрою, збиваємо на маленькій швидкості 2 хв., додаємо сік лимона і збиваємо ще 2 хв. Вийдуть однорідний білий крем.
14. Прикрашаємо їм холодні пряники.

4. Їмо, вішаємо на ялинку або даруємо друзям ☺️.

Відео рецепт 👇