Шоколадний торт Чізкейк Снікерс з карамеллю

Шоколадний торт Чізкейк Снікерс з карамеллю простий рецепт.

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт.
🔸Яйця – 2 шт.
🔸Сіль – 1/4 ч. л.
🔸Цукор – 70 гр.
🔸Арахісова борошно – 70 гр.
🔸Какао – 30 гр.

Карамель.
🔸Цукор -200 гр.
🔸Вода – 45 мл
🔸Вершки 33% – 100 мл
🔸Масло вершкове – 60 гр.
🔸Сіль – 5 гр.
🔸Желатин в гранулах – 5 гр.
🔸Вода для желатину – 30 мл
🔸Арахіс – 100 гр.

Арахісовий чізкейк. (всі продукти кімнатної темп.)
🔸Сирний сир – 300 гр.
🔸Арахісова паста – 120 гр.
🔸Цукрова пудра – 60 гр.
🔸Желатин в порошку – 8 гр.
🔸Вода д/желатину – 45 мл
🔸Вершки (холодні) 33% – 300 мл

Шоколадний торт Чізкейк Снікерс з карамеллю покроковий рецепт

1. Шоколадний бісквіт.
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з сіллю і цукром до щільних пік. Додаємо жовтки і перемішуємо лопаткою. Додаємо арахісову борошно і какао, знову перемішуємо. Виливаємо тісто у форму 20 див. Випікаємо при 160 гр 17-20 минут.

2. Карамель.
Желатин замочити в холодній воді. У сотейнику змішуємо цукор з водою, ставимо на вогонь і варимо до отримання янтарно-карамельного кольору.(карамель не заважаємо! обертаємо сотейник по колу). Додаємо масло, перемішуємо і вливаємо гарячі вершки, перемішуємо, кип’ятимо ще пару хвилин і прибираємо.

Додаємо желатин, перемішуємо, всипаємо арахіс і остуджуємо. Дно форми діаметром 18 див обертаємо харчовою плівкою і всередині стінок, ацетатної плівкою. Виливаємо карамель і прибираємо в морозилку на 2-4 часа.

3. Арахісовий чізкейк.
Желатин замочити в холодній воді. У чаші міксера змішуємо сир і пудру, збиваємо до однорідності. Додаємо арахісову пасту, перемішуємо. Желатин розпускаємо, трохи охолоджуємо і додаємо в сирну масу, перемішуємо вінчиком. Вершки збиваємо до м’яких пік і додаємо в сирну масу, перемішуючи лопаточкой.

4. Збірка.
Форму 20 див. обертаємо ацетатної плівкою, кладемо бісквіт і перевертаємо на нього карамель. Прибираємо плівку. Виливаємо мус і прибираємо в холодильник на 4-6 часов.

5. Для глазурі розтоплюємо 180 гр. темного шоколаду. Підігріваємо 180 мл вершків 33 % з молоком (35 мл) до закипання. Виливаємо на шоколад і добре перемішуємо, додаємо 35 гр. вершкового масла, перемішуємо. Остуджуємо і покриваємо чизкейк.

Відео рецепт 👇