Мам, мам, давай чоловічків зробимо, ну мааам, ну тих, які красиві такі, ми ще малювали на них, ти красиво, а я – не дуже) Відкрили скриньку Пандори, залізли туди майже цілком і, з трудом, але відшукали того самого дядечка, що з’являється у всіх будинках у цю святкову пору. Тісто зробила, дітей посадила, набралася терпіння. Чоловік радісно втік порпатися в своїх рибальських снастях, на безпечній від нас відстані) всі були задоволені). Як зробити Імбирне печиво зі спеціями рецепт простий.
Інгредієнти
100 гр. вершкового масла
50 гр. меду
130 гр. цукру
1 ч. л. соди
2 яйця
2 ч. л. спецій (у мене суміш з меленого імбиру, мускатного горіха, кардамону, запашного перцю, гвоздики, кориці
320-340 гр. борошна+трохи для подпыления
Імбирне печиво зі спеціями покроковий рецепт
1. Поставити кип’ятитися воду для парової лазні. В жароміцної чаші/каструлі з’єднати мед, цукор, спеції і соду. Поставити її на парову баню(вона не повинна діставати дном воду). Перемішати і прогріти цю суміш кілька хвилин. Додати масло. Помішуючи, прогріти суміш кілька хвилин, поки цукор і масло повністю не розтопиться, а суміш не трохи збільшиться в об’ємі. 2 яйця розбити в місочку, збовтати виделкою. Вилити їх у чашу до інших і перемішувати приблизно пів хвилини. Зняти з вогню, просіяти 200гр. борошна, перемешать.
2. до Речі, 20-30 грам борошна можна замінити какао-порошком і отримаєте пряники з шоколадним відтінком смаку. Додати частинами муку в 2-3 заходу. Замісити тісто. Воно не повинно липнути до рук. Покласти в харчову плівку/пакет, трохи приплюснути і прибрати в холодильник на годину (можна і на кілька) Розігріти духовку до 180 гр. Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні товщиною ~5 мм. Вирізати формочками фігурки, скласти на застелений пергаментом деко і випікати близько 7-8 хв. Так воно буде мягким.
3. Якщо хочете потверже, просто потримайте в духовку довше. Дістати печиво, остудити. Далі творчість – робимо глазур і прикрашаємо. Я люблю використовувати готову суміш, яка просто розбавляється невеликою кількіс. води. Можна зробити глазур на білку і цукор (краще італ. меренгу), а можна змішати 2 ч. л. лимонного соку і~100 гр. сах. пудри (слідкуйте за консистенцією). Потім викласти в кондитерський мішок, відрізати кінчик і демонструвати свій художній талант!
Відео рецепт 👇