Італійська Мільяччо пиріг з рікотти і манки

Як зробити Італійський Мільяччо пиріг з рікотти і манки ПП рецепт простий.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 грам ~134,6/7,6/6,2/12,1

• 300 мл води
• 200 мл. молока (ісп. 1%)
• 100 р. манки
• 200 г рікотти
• 3 яйця
• підсолоджувач (ісп. 60 р. эритритола)
• 10 р. кокосового масла
• цедра з одного лимона і апельсина
• ванілін (за бажанням)

Італійська Мільяччо пиріг з рікотти і манки покроковий рецепт

1. Молоко і воду налити в сотейник, довести до кипіння, додати кокосове масло, ванілін і зменшити вогонь на мінімум. Поступово всипати манну крупу, постійно розмішуючи віночком, завдяки цьому манка не візьметься грудками. Манку варити на слабкому вогні, постійно помішуючи ~ 7-10 хвилин, поки не загусне, зняти з плити і дати охолонути. ⠀

2. Яйця вбити в ємність, додати підсолоджувач, у мене эритритол, збити до пишної маси, додати рікотта, варену манну кашу і цедру, перемішати ложкою до однорідності. ⠀ На дно і стінки форми викласти папір для випікання змастити кокосовим маслом. ⠀ 👩🏼🍳 Використовувала форму діаметром 20 сантиметрів. ⠀
3. Масу для пирога перелити у форму і трохи потрясти, для того, щоб суміш повністю заповнила всю форму. ⠀ Пиріг поставити в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на ~30-40 хвилин, щоб пиріг мав скоринку як на фото, потрібно включити режим гриль з обдувом на ~5 минут.

4. Будьте уважні, щоб не підгорів пиріг. ⠀ Готовий пиріг залишити остигати при кімнатній температурі, потім дістати з форми і прибрати в холодильник на 4-5 годин. ⠀ Приємного апетиту!