Італійська піца 4 сиру класична

Як смачно зробити Італійську піцу 4 сиру класична простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 3 піци діаметром 28 див.

Тісто:
~400 г борошна
5 г солі
250 мл теплої води
10 г свіжих дріжджів
1 ч. л. меду
15 г оливкової олії

Соус:
1 ст. л. 30% рідких вершків

або
1 ст. л. оливкової олії

Наповнювач на 1 піцу:
50 г сиру моцарелла
40-50 г сиру гауда
40-50 г сиру з цвіллю
1 ст. л. тертого пармезану

Італійська піца 4 сиру класична покроковий рецепт

1. Дріжджі і мед розчинити в теплій воді, всипати борошно, сіль, замісити. Додати оливкове масло, вимісити дуже м’яке тісто. Миску з тістом накрити і залишити тісто підніматися до збільшення втричі. Готове тісто обім’яти і розділити на 3 частини (у мене вийшло по 225 р).
2. Далі є варіанти. 1. Піца без соусу. Папір для випічки посипати манкою, розкачати або розтягнути тісто в коло. Посипати тертою моцарелою (сир сухий, не з розсолу), розкласти шматочки сиру гауда і сиру з плесенью.

3. можна посипати Пармезаном як перед випічкою, так і відразу після випічки. Цю піцу я посипала до випічки. Випікати в попередньо розігрітій духовці на максимальній температуре.
4. 2. Тісто можна змастити оливковою маслом.

5. 3. Тісто можна змастити жирним рідкими вершками. Мені найбільше сподобався перший варіант (без змазування тіста) і посипання пармезаном після выпечки.