БІСКОТТІ – знамените італійське хрустке печиво з мигдалем. Печу його кожен рік, тому що це дуже смачно!!!! Тільки тепер задаюся питанням: – Чому так рідко? Треба виправляти!!! Випікається в 2 етапи, процес досить цікавий і зовсім не схожий на випічку інших видів печива. Та й на смак воно мало на що схоже. На мій погляд в цьому і полягає його принадність. Як зробити Італійське печиво біскотті рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
2 яйця
110гр. цукру
10 гр. ванільного цукру
180 гр. борошна
5 гр. розпушувача
200 гр. мигдалю
цедра 1 лимона
мускатний горіх, кардамон (по щіпці)
жовток+вода для змащування.
Італійське печиво біскотті покроковий рецепт
1. Збити яйця з цукром і ванільним цукром в щільну повітряну масу. Додати просіяне борошно з розпушувачем, спеціями і цедрою лимона. Перемішати лопаткою до однорідності. З’єднати з мигдалем. Знову перемішати. Простелити На деко пергаментом, добре присипати його борошном і викласти масу, вздовж вузької противеня полосой.
2. Зверху тісто рясно присипати борошном і руками сформувати якусь подобу багета. Зверху змастити жовтком і відправити в розігріту до 170°С духовку на 30 хв. Дістати з духовки, дати охолонути 5-10 хв., розрізати гострим ножем на шматочки товщиною 1.5 см.
3. Перекласти на решітку ( зрізом вниз) і відправити знову випікатися на 30 хв., але вже при 140°С ( на охолодження). Дати повністю охолонути. За бажання прикрасити розтопленим шоколадом.