Італійський омлет Фріттата з овочами з сиром, шпинатом і помідорами простий рецепт домашній.
Інгредієнти
На 2 великі порції або 4 маленькі:
– шпинат свіжий 150 гр.
– яйця 4 шт.
– молоко 50 мл
– масло вершкове 50 гр.
– сир пармезан 50 гр.
(можна замінити на інший твердий сир)
– помідори черрі або інші солодкі, дрібні 3-5 шт.
– сіль, перець за смаком
– свіжий або сушений базилік або приправа італійські трави
Італійський омлет Фріттата з овочами з сиром, шпинатом і помідорами покроковий рецепт
1. Шпинат промиваємо й обсушуємо. У миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, сіль, перець і тертий сир. (1 ст. ложку сиру залишаємо) Яєчну суміш збиваємо виделкою. Тим часом розпускаємо в широкій сковороді вершкове масло. Як тільки масло розтопиться, вивалюємо в сковороду весь шпинат.
2. Різати шпинат не треба. Заважаємо шпинат лопаткою і спостерігаємо, як він стрімко зменшується в об’ємі 🙂 Через 2-3 хвилини шпинат осел і змінив колір. Заливаємо його яєчної сумішшю. Викладаємо кружечки помідорів. зменшуємо вогонь до слабого.
3. Накриваємо кришкою і готуємо близько 7-10 хвилин. Фріттата готова, але її можна акуратно перевернути і трохи запекти з іншого боку. Робиться це за допомогою другої сковороди – накриваємо і різко переворачиваем.
4. Я не ризикнула – по-моєму і так страва виглядає апетитно. Присипаємо фріттату відкладеним сиром, прикрашаємо свіжої або сушеної зеленью.
5. Розрізаємо прямо в сковороді на 4 частини і подаємо гарячою на завтрак.