Картопляна запіканка з беконом і молоком в духовці

Як смачно зробити Картопляна запіканка з беконом і молоком в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Картопляна запіканка з беконом і капустою. Дуже люблю всілякі запіканки з картоплі. Цей рецепт з моєї старої зошити, де зберігаються найсмачніші, перевірені часом рецепти

Інгредієнти

Картопля – 1 кг
Капуста – 500 г
Цибуля – 1 шт
Бекон сирокопчений – 150 г
Яйця – 2 шт.
Молоко – 200 мл
Сметана – 150 г
Раст.олія для смаження – 1 ст. л
Сіль, спеції – за смаком

КБЖУ на 100 г 105/4/5/10

Картопляна запіканка з беконом і молоком в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю почистити, нарізати невеликими шматочками, залити водою і поставити варити до готовності. Не солити. Потім злити воду, додати молоко ,1 яйце, сіль і улюблені спеції за смаком(ядобавила сухий кріп),зробити пюре.

2. Бекон нарізати смужками і викласти на суху сковороду. Смажити до золотистого кольору. Додати подрібнену цибулину і смажити разом до готовності лука. Перекласти бекон з цибулею в тарілку і на цю ж сковороду викласти капусту. Трохи обсмажити до золотистого кольору, помішуючи. Потім влити ложку рослинної олії, посолити і смажити до готовності.

3. Збираємо запіканку: форму для випічки змастити краплею олії. Викласти половину картопляного пюре, розрівняти. Потім викласти бекон з цибулею. На бекон викласти капусту і зверху друга половина картопляного пюре. До сметані додати яйце, перемішати і змастити зверху запіканку. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20-30 до золотистої скоринки. Приємного апетиту

Відео рецепт 👇