Картопляна запіканка з фаршем, цибулею і часником в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
картопля – 1,5 кг
фарш (змішаний) – 400 гр
цибуля ріпчаста – 2 шт.
часник – 3 зуб
вершкове масло – 100 гр
мускатний горіх – 1/4 ч. л
сіль/перець
Картопляна запіканка з фаршем, цибулею і часником в духовці покроковий рецепт
1. Картоплю очистити, розрізати на 4 частини і відварити до готовності в підсоленій воді. Цибулю нарізати і обсмажити, в процесі обсмажування додати нарізаний часник і всі разом довести до золотистого кольору. Фарш покласти до цибулі і обжарить.
2. Далі посипати сіллю і перцем і довести до готовності, поки не випарується вся волога. До отваренному картоплі додати вершкове масло, сіль за смаком і мускатний горіх, потовкти до однородности.
3. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти перший шар картоплі. Картопля розділити на дві частини в пропорції 60/40. Далі викласти фарш рівномірно і зверху залишився картофель.
4. Зверху ложкою зробити невеликі поглиблення і полити розтопленим маслом. Запікати в духовці при температурі 200 градусів 30-35 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Запіканка готова. Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇