Картопляний хліб в духовці

Давно я обіцяла вам рецепт картопляного хліба і ось нарешті я написала рецепт! Як зробити Картопляний хліб в духовці рецепт простий. Поки з усіх варіантів хліба саме цей мені подобається більше. М’який, ароматний, простий у приготуванні і дуже смачний 🥔🥖

Інгредієнти

Опара (краще її зробити перед сном):
100 г води
100 г борошна
10 г закваски

Для хліба:
вся опара
200 г цільнозернового борошна
350 г пшеничного борошна
150 г сирої картоплі
320 г води
12 г солі

Картопляний хліб в духовці покроковий рецепт

1. Опара (краще її зробити перед сном): Змішати закваску з водою, додати борошна, перемішати. Накрити плівкою і залишити при кімнатній t на ніч (8-10 годин). Картоплю почистіть і подрібніть в блендері з 100 г води. У чашу додайте опару, картоплю, все борошно і воду. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште на столі на 30 хвилин. Вимішувати не потрібно, а тільки перемішати. Додайте сіль і, якщо у вас є тістоміс, то на 2 швидкості вимішуйте близько 20 хвилин до гладкого теста.
2. Якщо тістоміса немає, то вимішуйте руками, як я. Для цього через кожні 20 хвилин протягом 1,5 годин (приблизно 5-6 разів) складайте тісто від усіх кінців до центру. Клейковина повинна дуже добре розвинутися. Змастіть чашу рослинним маслом, тісто скачайте в кулю і перекладіть його. Накрийте плівкою і залиште на столі приблизно на 3 часа.
3. Присипте стіл борошном і вывалите тісто. Розділіть його на 2 частини і кожній надайте форму. Рушник присипте цільнозерновий борошном і перекладіть заготовки, накрийте плівкою і залиште на расстойку на 2 години. За цей час нагрійте духовку або камінь на максимальній t. Перекладіть заготовку на лопатку і в духовку.

4. Спочатку випікайте 15 хвилин з парою (водяний лазнею), а потім хвилин 20 без пари. У хліба повинна утворитися дзвінка і золота скоринка. Остудіть. Але, я не втрималася і один хліб розрізала теплим. У нього був аромат печеної картоплі. Приємного апетиту! Пишіть, якщо будуть запитання! Хліб – це не просто, але результат того вартий, повірте 💪🥰