Картопляний пиріг з фаршем, грибами, сиром і цибулею в духовці

Цей пиріг виходить такий смачний, що хочеться ще і ще🔥👌. Як приготувати Картопляний пиріг з фаршем, грибами, сиром і цибулею в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

✅ Картопля – 900 гр
✅ Фарш – 500 гр
✅ Гриби – 250 гр
✅ Цибуля – 2-3 шт
✅ Яйце – 2 шт
✅ Сир – 150 гр
✅ Масло, молоко для картопляному пюре
✅ Сіль, часник, перець за смаком

Картопляний пиріг з фаршем, грибами, сиром і цибулею в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю солимо, відварюємо і робимо з нього пюре. Додаємо шматочок масла і трохи молока, пюрируем. Далі додаємо одне яйце і перемішуємо. ⠀ 1-2 цибулини нарізаємо і обсмажуємо до рум’яного кольору, додаємо нарізані гриби, сіль, перець, часник. Можна ще додати приправ за смаком👌. ⠀

2. Фарш у нас був свинина-курка. Ми додали в нього дрібно нарізану цибулю, сіль, перець, яйце🥚. ⠀ Дно форми я змастила рослинним маслом. Перший шар у нас був фарш, його можна попередньо підсмажити, але тоді пиріг не буде тримати форму. Якщо ж фарш покласти сирим, як це зробили ми, тоді він приготується одним соковитим коржем👌. ⠀

3. На фарш ми кладемо гриби, зверху сир, а на сир – половину картоплі🥰. Другу половину висаджуємо кондитерським мішком, щоб вийшли такі красиві повітряні башточки🤗. ⠀

4. Запікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів🔥. Якщо пиріг їсти гарячим, він буде м’яким. А, якщо почекати, поки він охолоне, то він буде добре тримати форму👍.

Відео рецепт 👇