Картопляний суп з рибою на вершках простий рецепт. Можна пропонувати малятам з 6 місяців без солі і після того, як введені окремо алергени з рецепту риба, молочні продукти)
Інгредієнти
– Риба біла (у мене окунь морський) 400г
– Картопля 4шт (3+1)
– Морква 2шт (1+1)
– Цибуля ріпчаста 1 шт
– Чорний перець горошком 5-6шт
– Вершки 10% 100мл (можна без них)
– Сіль (з року)
Картопляний суп з рибою на вершках покроковий рецепт
1. Рибу миємо, очищаємо від нутрощів і луски. Можна взяти навіть суповий набір. Ставимо воду на вогонь ~3л, відправляємо туди рибу, доводимо до кипіння. Знімаємо пінку з поверхні воды.
2. Додаємо до риби цілі 3 картоплини, одну моркву і цілий цибулю. Солимо, Додаємо перець горошком. Варимо 40-50 хвилин до готовності овочів. Дістаємо овочі і рибу, бульйон процідити ☝️ і поставити назад на огонь.
3. Цибулю викинути. У бульйон відправити натерту на дрібній тертці 1 моркву і нарізану 1шт картоплю. Варимо ще 15 хвилин. Тим часом, Рибу розбираємо від кісток на маленькі шматочки. А готові овочі мнемо в пюре.
4. Рибу і овочеве пюре повертаємо в готовий бульйон, перемішуємо. Додаємо вершки і відразу вимикаємо вогонь. Без вершків буде теж смачно 👍 Даємо настоятися під кришкою 15 минут.
Відео рецепт 👇