Як приготувати Картоплю Буланжер по французьки в духовці рецепт простий. Французький рецепт, який підкорив світ своєю простотою і надзвичайним смаком!
Інгредієнти
– 1 кг картоплі
– 2 головки ріпчастої цибулі
– 60 г вершкового масла
– 400 мл молока
– сіль
– мелений чорний перець
Картоплю Буланжер по французьки в духовці покроковий рецепт
1. Очистіть і наріжте картоплю тонкими скибочками — приблизно 2 мм завтовшки. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Посоліть і поперчіть скибочки картоплі. ⠀ Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у форму шар картопляних скибочок, потім шар цибулі, повторіть так кілька разів. ⠀
2. Акуратно викладіть останній шар картоплі: він повинен красиво виглядати, коли приготується. Залийте шари картоплі гарячим молоком. Молоко повинно дійти до верхнього шару картоплі, але не покривати его.
3. Верхній шар перед запіканням полийте розтопленим вершковим маслом. Накрийте форму фольгою і запікайте картопля 40 хвилин при 200 градусах. Далі зніміть фольгу, зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте блюдо ще 40 хвилин. ⠀
4. Готову картоплю можна подавати гарячим разом з невеликою кількістю розтопленого масла в якості соусу. Більш насичений і цікавий смак страви додасть дрібно натертий часник, доданий у кілька шарів. ⠀ Добре комбінується запечена картопля зі свіжою зеленню і тертим сыром.