Морквяно томатна паста з тюфтельками курячими

Як зробити Морквяно томатну пасту з тюфтельками курячими рецепт. Паста одне з найулюбленіших страв. Воно приголомшливо в своєму розмаїтті інгредієнтів і технік виконання. Якщо ви не любите пасту, то швидше за все ви просто ще не зустріли “ту саму”😉 Так от уявляю повністю авторський рецепт пасти)

Інгредієнти

На 3-4 чоловік.

Для соусу;
– часник 3 великих зубчики,
– 3-4 шт. морква,
– перець солодкий 1 шт.,
– цибулю-1 велика голівка,
– помідор 2 шт.,
– сіль/перець,
– цукор ( якщо морква молода то можна не додавати). Для тефтелькою;
– фарш курячий 500 гр. (у мене пісний),
– цибуля, половина головки,
– сіль/перець,
– яєчний білок 1 шт.,
– копчена паприка 1 ч. ложка.

Морквяно томатна паста з тюфтельками курячими покроковий рецепт

1. Почнемо з соусу, морква добре помити і видалити шкіру, нарізати на великі шматки. У перцю видалити насіння. Інші овочі можна залишити в первісному вигляді. Складаємо все в пакет для запікання або робимо конверт з фольги, і ставити в духовку при 190°C до тих пір, поки всі овочі не стануть м’якими (краю можуть злегка почорніти, це нормально) Поки робимо тефтелі. Цибулю дрібно нарізати, додати всі інгредієнти в фарш і добре перемешать.
2. Поставити великий сотейник з водою на вогонь, як вода закипить по одній закидає тюфтельки. Варимо до готовності. Витягуємо готові тефтелі і прибираємо поки в сторону. Готові овочі викладаємо на блюдо. З помідора знімаємо шкіру. Рубаємо все на великі шматки і закидаємо в блендер.

3. Перетворюємо все в пасту. Перекладаємо її в сковороду. Трохи обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо сіль/перець/цукор. (Якщо соус став занадто густим додаємо воду) Закидаємо в соус тюфтельки і прогріваємо. Варимо пасту до стану al dente. Додаємо в соус і готуємо в ньому 2-3 мин.