Шоколадно-кавовий торт простий рецепт домашній.
Інгредієнти
на форму 20 см:
Для бісквіта:
Борошно – 240 гр.
Какао-порошок натуральний – 65 гр.
Цукор – 300 гр.
Розпушувач – 1 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Кава мелена – 2 ч. л.
Рослинне масло – 120 мл
Яйце – 2 шт.
Маслянка – 120 мл (дивись сторіс – розділ корисне)
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Міцну гарячу каву – 240 мл
⠀
Для кавового крему:
Вершковий сир – 500 гр.
Цукрова пудра – 150 гр.
Міцну каву кімнатної температури – 60 мл
Вершки 33% – 60 мл
⠀
Для шоколадного ганаша:
Шоколад – 175 гр.
Вершки – 120 мл
Кукурудзяний сироп – 30 мл.
Шоколадно-кавовий торт покроковий рецепт
1. Духовку попередньо розігріти до 175С, застелити пергаментним папером дві форми 20 см. Для бісквіта з’єднати борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль і мелений кава, добре перемішати. В окремій ємності з допомогою міксера збити разом рослинне масло, яйця, сколотини і ванільний экстракт.
2. Порціями додати суміш сухих інгредієнтів, добре перемішати, щоб не було грудочок. Повільно влити гарячу каву і добре перемішати, тісто вийде досить рідким. Розділити тісто по приготованим формах і випікати 20-25 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткой.
3. Не перетримувати в духовці! Після дати охолонути у формі 20 хвилин, далі витягти і повністю остудити на решітці. Для кавового крему з допомогою міксера збити вершковий сир 2-3 хвилини до кремового стану. Додати цукрову пудру і збити до повного объединения.
4. Додати остиглий кави і вершки і збити всі разом до гладкої однорідної маси. Для складання з бісквітів зрізати верхівку, щоб одержати плоску поверхню. Потім кожен бісквіт розрізати вздовж по горизонталі, щоб подвоїти їх количество.