Кавунова панакота зі згущеним молоком

Як приготувати кавунову панакоту зі згущеним молоком рецепт простий. Я продовжую вигадувати, куди прилаштувати кавуни😄 і мені попався цікавий рецепт кавунової панакоти. На відміну від класичної панакоти тут немає шоколаду, зате є кавуновий сік і молоко згущене. Взагалі, поєднання вершкового і кавунового для мене досить незвичне, але десерт виходить дуже освіжаючий і ніжно-смачний!

Інгредієнти

400 мл вершків 22%
15 гр желатину
200 гр кавунової м’якоті
150 гр згущеного молока

Кавунова панакота зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Для початку потрібно замочити 10 гр желатину в холодній воді. Я використовую листової, з ним все просто. Замочити у великій кількості холодної води і віджати, коли він набубнявіє. Якщо використовувати порошковий, його потрібно залити холодною водою у співвідношенні 1:6, тобто додати 60 грам. Поки желатин доходить, потрібно підігріти вершки в сотейнике.
2. Довести до появи перших бульбашок по краях і зняти з вогню. 100 гр кавунової м’якоті пробити в блендері. Ввести желатин в гарячі вершки, добре перемішати. Додати кавуновий сік і 150 гр згущеного молока. Гарненько перемішати і процідити суміш через сито. Розлити по стаканчиках. У мене вийшло дві порції, але можна розлити на 3-4. Поставити вершкову суміш холодильник на 3-4 години до застывания.
3. Коли суміш застигне, приготувати кавунове желе: Пробити блендером ще 100 гр кавуна. Процідити через ситечко. Замочити 5 гр желатину і коли він набубнявіє, розтопити його в мікрохвильовці короткими імпульсами. Влити розтоплений желатин до до соку, перемішати і акуратно з ложки або скориставшись молочником перелити в стаканчики з панакотою і знову прибрати їх в холодильник до застывания.