Кекс без глютену з курагою та горіхами простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
діаметр — 22 см
Сухі:
Борошно загальна кількість — 250гр
у мене:
мигдальний — 150гр
рисова — 50гр
борошно з зеленої гречки —50гр
розпушувач — 1ч.л
цедра апельсина — 2ст.л
вологі:
банан — 1шт
яблучне пюре — 100гр
кокосове масло або рослинна — 80мл підсолоджувач — 80мл
(орієнтуйтеся на свій смак)
За бажанням:
курага — 70гр, горіхи у мене волоський і фундук — 50гр
Кекс без глютену з курагою та горіхами покроковий рецепт
1. В миску відправити банан, яблучне пюре, щіпку солі, підсолоджувач перемішати або збити до однорідної консистенції. Додати масло, ретельно перемішати. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, цедру апельсина, перемешать.
2. З’єднати вологі і сухі інгредієнти. Додати подрібненню курагу і горіхи, перемішати. Випікати на 170 градусах 35-40 хв. Готово.
3. Кекс добре пропікається, в перцем розсипчастий і м’який, його можна робити без горіхів і сухофруктів , він виходить ароматний за рахунок цедри або замінити на інші сушені фрукти або цукать.
Відео рецепт 👇