Кекс з виноградом від джеймі олівера

Готуємо Кекс з виноградом від джеймі олівера рецепт простий в духовці. Я поки досліджую Кунашир, пропоную Вам приготувати мій улюблений кекс з виноградом за рецептом Дж. Олівера з книги “Моя Італія”. Дуже його люблю, і Олівера і кекс) а зараз в сезон винограду, настійно рекомендую і Вам))) тільки, будь ласка, не замінюйте виноград ні жодними іншими ягодами) і краще, якщо він буде з кислинкою. Можна, звичайно, і киш миш, але раджу, трохи повозитися – вийняти кісточки, зате потім насолодитися в повній мірі отриманим результатом. Час випічки даю орієнтовно, перевіряйте на “суху паличку”, може знадобитися більше часу. А в іншому все просто і смачно, як зазвичай) так, форма в цей раз більша – і це ще раз підтверджує мою любов до нього)

Інгредієнти

На форму 26 см

4 яйця
220 гр цукру
180 гр вершкового масла кімнатної температури
110 мл оливкового масла extra virgin
150 мл молока
400 гр пшеничного борошна в/с
1,5 чл розпушувача
Щіпка солі
Цедра 2-х лимонів
Цедра 2-х апельсинів
600 гр чорного винограду

Кекс з виноградом від джеймі олівера покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром до білого, додати вершкове і оливкове масла, молоко, продовжуючи збивати. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю в яєчно-масляну смесь.
2. Додати цедру, розмішати і залишити на 10 хв. Замішати 1/2 частина винограду в тісто. Викласти в підготовлену форму.

3. Випікати при 175 гр 15 хв, після чого викласти ягоди, акуратно вдавлюючи їх у тісто. Випікати до сухої палички ще 40-50 хв. Приємного апетиту)))