Кекс з жовтків яєць з цедрою лимона

Як зробити Кекс з жовтків яєць з цедрою лимона рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

🔹️Молоко – 90 гр
🔹️Яйця С1 – 1шт
🔹️Жовтки – 5 шт.
🔹️Вершкове масло – 100 гр
🔹️Цукор – 200 гр
🔹️Ванільний цукор – 1 ч. л.
🔹️Борошно – 330-350 гр
🔹️Розпушувач – 2 ч. л.
🔹️Сіль – щіпка
🔹️Цедра 1 лимона
🔹️Цукати/будь-які сухофрукти, горіхи (за бажанням і смаком)

Кекс з жовтків яєць з цедрою лимона покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатної температури. М’яке вершкове масло+цукор+ванільний цукор+сіль збити до однорідності і побіління. Додати 5 жовтків + 1 яйце і збити до однорідності. Додати молоко, збити. Додати борошно з розпушувачем невеликими порціями, поступово замішуючи тесто.
2. Додати цедру лимона і цукати/сухофрукти/горіхи, розмішати до однорідності. Форму для випічки заздалегідь змастити злив. маслом і припудрити борошном. Надлишки борошна обов’язково струсити! Викласти тесто.
3. Заздалегідь розігріти духовку до 180°С режим “верх-низ”, запікати орієнтовно 50 хвилин. Глазур: 1 білок (30-40гр) + цукор.пудра (150-300 гр). Збити разом до побіління і загустіння. Прикрасити кекс глазур’ю, посипками або шматочками лимона.