Як зробити класичний домашній чізкейк в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
* печиво цукрове 250 гр
* масло вершкове 82.5% 100 гр
* сир сирний 400 гр
* вершки 33% 150 мл
* цукрова пудра 150 гр
* яйця 3 шт
Форма на 18-19 см (роздільні)
*масло кімнатної температури
*сир дістати з холодильника перед приготуванням чізкейку
Класичний домашній чізкейк в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо основу. Печиво подрібнюємо в дрібну крихту блендером. Додаємо м’яке вершкове масло і розтираємо з печивом. У форму на дно можна застелити пергаментом. Розподіляємо печиво за формою, робимо щільні борти і дно. Для зручності беремо склянку або стопку. Готуємо сирну масу. У чашці змішуємо сир, вершки і цукрову пудру.
2. Перемішуємо на 1-2 швидкості міксера до однорідності. Додаємо яйця і кілька секунд розмішуємо міксером на мінімальній швидкості, а потім акуратно вимішуємо лопаткою, щоб не забивати масу повітрям. З’єднуємо. На пісочну основу викладаємо сирну массу.
3. Заздалегідь увімкніть духовку грітися на 200* , режим верх/низ. На дно духовки поставте деко з водою( під час випічки з чізкейку буде стікати масло) Ставимо чізкейк в духовку на 15 хвилин при 200 градусах. Потім зменшуємо до 100 градусів і випікаємо ще 1 час.
4. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята духовки і даємо охолонути чізкейк в духовці, щоб верхівка не потріскалася. Потім охолоджуємо в холодильнику 3-4 години. Прикрашайте на ваш смак. Наприклад, ягоди, карамель, шоколад.
Відео рецепт 👇