Класичний кекс столичний з родзинками по госту

Як зробити смачний класичний кекс столичний з родзинками за гостом срср в духовці простий рецепт. Ніжний м’якуш, міцна скоринка і багато цукатів!

Інгредієнти

Цукати на вибір, в основному беруть родзинки 130г
Борошно 240г
Розпушувач 5г
Сіль щіпка
Ванільний цукор 8г
Вершкове масло 82% 180г
Цукор 160г
Яйце 3шт

Класичний кекс столичний з родзинками за гостом покроковий рецепт

1. Цукати залити окропом, промити, просушити. Взяти 1 столову ложку борошна з загальної маси і перемішати з цукатами. Борошно з’єднати з розпушувачем, дрібкою солі і ванільним цукром, добре перемішати. В окремій частіше М’яке масло збити з цукрів до білої пишної маси, а потім додати яйця кімнатної температури і ще раз збити 1 минуту.

2. З’єднати масляну суміш з борошна і добре перемішати (можна міксером або лопаткою) до об’єднання інгредієнтів. Після відправити цукати і ще раз перемішати. Духовку розігріли до 160С. Режим верх/низ. Викладіть тісто в змащену форму, вирівняти (можна скористатися вологою ложкою).

3. Випікаємо приблизно 80 хвилин. Готовий кекс вийняти з духовки, через 15 хвилин рясно посипати цукровою пудрой.

4. Дочекатися повного охолодження і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇