Класичний суп шурпа з баранини в каструлі

Як зробити смачний Класичний суп шурпа з баранини в каструлі в домашніх умовах рецепт простий 🍲 З дитинства обожнюю страви з баранини, але батьки її не любили і практично не готували. А ось бабуся, у якої рідна сестра жила в Казахстані періодично готувала манти і супи саме з барашкой 🐏 ⠀ Часто чую, що баранину не люблять через специфічного запаху. Вибирати баранину я навчилася відносно недавно, навіть був випадок, коли ми з Андрієм купили баранячу ногу, начинили її всяким за рецептом Джеймі Олівера, поставили запікати і через півгодини викинули.
Це виявилася смердюча козлятина і запах був нестерпний. З тих пір я не соромлюся обнюхати м’ясо прямо на ринку 😄 ⠀ Шурпа є в багатьох країнах Середньої Азії та Близького Сходу. А ще цей насичений ароматний суп вважається лікувальним, його рекомендують при ОРР, з похмілля, вагітним жінкам, зростаючим дітям… ⠀ В деяких країнах окремо подають картоплю і м’ясо з супу і тарілку з самим супом обов’язково щедро посипавши зеленню 🍀 ⠀
Впевнена, що багато хто з вас теж готують смачну шурпу, діліться своїми секретами 😉 у нас в сім’ї прижився ось такий рецепт, гострий перець я тепер в суп не кладу, щоб їв Льова, але ми кладемо його собі в тарілки 🌶️ М’ясо можна відразу нарізати шматками з розрахунку 1 шматок на порцію або зварити і потім нарізати шматочками.

Інгредієнти

Баранина на кістки 500 г (ми зазвичай беремо лопатку) 🥩
Лук 2 шт.🧅
Морква 1 шт. 🥕
Часник 3 зубчики
Картопля 3 шт. 🥔
Солодкий перець 1 шт.
Гострий перець 1 шт. (опціонально) 🌶️
Помідор 1 шт. 🍅
Сіль за смаком 🧂
Чорний перець за смаком
Зіра 1/2 ч. л.
Кардамон 1/4 л. с.
Кінза за смаком

Класичний суп шурпа з баранини в каструлі покроковий рецепт

1. М’ясо залити водою, довести до кипіння, ретельно зняти піну, накрити кришкою і варити 30 хвилин на слабкому вогні. Додати дрібно нарізані цибулю, часник, нарізану кружальцями моркву, варити ще 30 минут.
2. Додати крупно нарізану картоплю, всипати спеції, додати сіль і варити 20 хвилин. Додати нарізаний кубиками солодкий перець, гострий перець, нарізаний кільцями і нарізаний полукружиями помідор. Варити ще 30 минут.
3. Розлити шурпу по мисках, щедро посипати посіченою кинзой.