Як смачно зробити Копчений гарбузовий суп-пюре простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Що може бути краще, ніж ароматний і насичений помаранчевий супчик в ці похмурі дні? Коли колірний спектр крутиться навколо 50 відтінків сірого. І не тих, що з книжки/фільму, а тих, від яких хочеться сховатися під пледик в очікуванні весни.
І ми вирішили влаштувати невеликий рецептурний тыквопад, додати фарб, підняти настрій собі і оточуючим. Тим більше, цей овоч у нас у великій пошані.
Хамуваті хлопчаки-кур’єри притягли нам два пакета помаранчевих кульок. Ну а далі відбір, проби, дебати, коротка, але яскрава дуель на м’ясорубках, щоб найсмачніша гарбуз, на думку «Помаранчевого комітету», пішла в суп.
І ми вирішили влаштувати невеликий рецептурний тыквопад, додати фарб, підняти настрій собі і оточуючим. Тим більше, цей овоч у нас у великій пошані.
Хамуваті хлопчаки-кур’єри притягли нам два пакета помаранчевих кульок. Ну а далі відбір, проби, дебати, коротка, але яскрава дуель на м’ясорубках, щоб найсмачніша гарбуз, на думку «Помаранчевого комітету», пішла в суп.
Інгредієнти
На 2 літри супу
— 1 кг гарбуза
— 2-3 великі морквини
— 1 велика цибулина
— 1 головка часнику
— 600-800 мл бульйону
— 1 ст. л. копченої паприки
— по 1 ч. л. куркуми, солі і перцю
— пара гілочок чебрецю
— оливкова олія
— гарбузове насіння
Для крутонів
— 4 скибочки чіабатти
— по 1 ч. л. солі, перцю і сушеного часнику
— оливкову олію
Копчений гарбузовий суп-пюре покроковий рецепт
1. Цибулю і моркву очистіть від шкірки. Гарбуз і цибулю четвертуйте, моркву розрізати навпіл уздовж. З часнику зріжте кришку. Викладіть овочі на деко, посипте спеціями, збризніть оливковим маслом і додайте тимьян.
2. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин або до м’якості овочів. В цей час підготуйте крутони. Чіабатту наріжте на кубики, посипте спеціями і збризніть оливковим маслом.
3. Ретельно перемішайте, перекладіть на деко і відправте овочів на 10-12 хвилин. Запечену гарбуз звільніть від шкірки, це зручно зробити ложкою для морозива або звичайною, відправте всі овочі в глибоку кастрюлю.
4. Пробийте масу блендером до стану пюре, влийте 600 мл бульйону і доведіть до однорідності. Рештою бульйоном регулюйте густоту супу. Розкладіть суп по тарілках, прикрасьте крутонами і гарбузовим семечками.
5. При бажанні можна додати білкову складову – курито, бекон або креветки. Але і без них буде смачно!
Відео рецепт 👇