Як зробити смачний Яблучний пиріг з сиром і пісочної крихтою рецепт простий в духовці. Цей Королівський яблучний пиріг з сиром я вважаю одним з кращих в яблучної випічки. Всі, хто вже встиг його приготувати, перебувають у повному захваті від гармонійності його смаку. Ви можете підбирати будь-які спеції і яблучні поєднання, але я рекомендую спробувати його саме в моєму початковому варіанті і потім вже експериментувати. Даний рецепт народився, як суміш улюбленої багатьма королівської ватрушки і невигадливого пирога з яблуками Три склянки (його ще називають Насипний пиріг), тільки в більш благородній і вишуканому вигляді.
Інгредієнти
Яблучний шар пирога:
700 г яблука
40 г цукор
3 ч. л. лимонного соку
лимонна цедра 1 шт
Сирний шар пирога:
200 г сир
1 яйце
1/2 ч. л. ванілі
30 г цукор
Штройзельная крихта:
180 г борошно
90 г вершкове масло
40 г цукор
1/2 ч. л. розпушувач
щіпка солі
На самому початку я готую форму для пирога, змащую її маслом і посипаю панірувальними сухарями.
Королівський яблучний пиріг з сиром і пісочної крихтою покроковий рецепт
1. Як приготувати яблука в карамелі. Яблука (бажано, антонівка) очистіть, видаліть серцевину, наріжте кубиками і рясно полийте лимонним соком. Наріжте яблука для пирога. На розігріту сковороду висипте цукор і розтопіть його до стану карамелі. Суха карамель для яблучного пирога. Додайте вершкове масло і все швидко розмішайте. Викладіть яблука, перемішайте і тушкуйте, поки вони не стануть мягкими.
2. За бажанням можете додати до яблук цедру одного лимона. Лимонна цедра для яблук. Вимкніть нагрів і дайте охолонути. Як зробити штройзельную крихту. Подморозьте вершкове масло в морозильнику, а борошно змішайте з сіллю і цукром. Натріть в неї масло на крупній тертці і все добре і швидко руками розітріть. Штройзельная крихта. Приберіть крихту поки в холодильник.
3. Як приготувати сирну начинку. Сир подрібніть блендером або протріть через сито. Змішайте його з яйцем, цукром і ваніллю. Сирна начинка для пирога. Після цього можна збирати пиріг. Увімкніть духовку на 190°. Як зібрати і випекти пиріг. Насипте вниз третину пісочної крошки.
4. На неї викладіть сирну начинку. Далі — друга третина крихти і яблука. Наверх залишилася крихту. Її можна посипати тростинним цукром. Поставте в духовку на 35-40 хвилин. Дайте охолонути, вийміть з форми і наслаждайтесь.