Котанши грузинське блюдо з картоплі, мяса, помідорів і моркви

Дуже смачно, обов’язково спробуйте! Як смачно зробити Котанши грузинське блюдо з картоплі, м’яса, помідорів і моркви простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дівчатка, дуже смачне блюдо принесла, з грузинської кухні 🤤 Називається «Котанши», якщо перекладати, то виходить «в горщику», виходить м’ясо з овочами в горщику 😍

Інгредієнти

2-3 картоплі
300 г м’ясо (м’якоть-яловичина, телятина)
2-3 помідори
1,5 ст/л томатна паста
1 ст/л аджику
2-3 морквина
2-3 цибулі
Лавровий лист
3-4 зубчики часнику
2-3 шт болгарські перчики
Сіль
1 г/л цукру
Кінза, петрушка, зелена цибуля, кріп
Чорний перець, насіння кінзи

Тісто
150 мл молока
0,5 год/л дріжджі
2 ст/л рослинне масло
Сіль
Борошна 5-6 ст/л (виходить не липке тісто, визначитеся по консистенції тесту)

Котанши грузинське блюдо з картоплі, м’яса, помідорів і моркви покроковий рецепт

1. Цибулини нарізаємо задоволена крупно(якщо не любите, коли цибуля відчувається, то нарізайте дрібно) і відправляємо смажитися в олії, як тільки підрум’янився додаємо 1ст.л томатної пасти, аджики за смаком, 2 хвилини смажимо і додаємо нарізані помідори, бажано без шкірки, додаємо часник, нарізану зелень (петрушка, кінза, цибуля зелена) перчимо і солимо, якщо маса густа, додаємо бульйон або воду.
2. Даємо закипіти і вимикаємо. Готуємо горнята, на дно заливаємо нашу заправку. Картоплю нарізаємо на половинки або четвертинки, укладаємо в горщики, зверху викладаємо нарізане на кубики м’ясо, трохи солимо, моркву, солодкий перець, заливаємо заправку, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку при 180° на 1:40-2 ч.

3. Коли вже наше блюдо практично готове, скачуємо тісто за розміром горщика і закриємо, змащуємо яйцем і відправляємо назад в духовку, знімаємо, коли тісто вже красиво підрум’яниться 😍 (частина тісто можна і не робити, я робила тільки для краси, але і тісто теж дуже смачне 🤤).

Відео рецепт 👇