Котлета плескавіца по сербськи

Як смачно зробити Котлета плескавіца по сербськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Брутальна балканська котлета, що складається практично з одного м’яса, маринованого в мінеральній воді. Готують її частіше на грилі, але в домашніх умовах цілком можна приготувати на сковороді, а подати зі свіжими овочами, запеченою картоплею, каймаком, маринованою цибулею. Котлети частіше робляться розміром з котлету для бургера, розмір їх – більше стандартних домашніх котлет.

Інгредієнти

Фарш м’ясний (свинина і яловичина навпіл) – 700 г
Вода мінеральна з газом – 120 мл
Сіль
Перець чорний
Паприка солодка – 1 ч. л
Паприка гостра – 0.3 ч. л
Цибуля – 1 головка
Жир для смаження (у мене смалець)

Котлета плескавіца по сербськи покроковий рецепт

1. Фарш солимо, додаємо спеції, обов’язково додавати гострий перей. Перемішуємо грунтовно, ретельно, щоб розподілити спеції рівномірно. Можна також ретельно відбити фарш. У приправлений м’ясний фарш вливаємо газовану воду (природно, несолодку), знову розмішуємо до однорідності. Трамбуем, не залишаючи всередині маси порожніх ділянок. Вирівнюємо поверхню, змащуємо маслом і накриваємо плівкою або встановлюємо тарелку/крышку.
2. Витримуємо заготівлю наступні 24 години на полиці холодильника. Рубаємо цибулю кубиками приблизно однакового розміру, але занадто крупно нарізану цибулю буде підгоряти, чорніти раніше часу. Далі цибулю змішуємо з фаршем, відбиваємо для еластичності заготовок (назва плескавіца утворилося від слова плескати – бити об стіл). Ділимо на 5 порцій, формуємо плоскі котлети діаметром 10-12 см.
3. Смажимо з обох сторін при помірному вогні в розпеченій олії до золотистої скоринки. Придавлюйте лопаткою і перевіряйте колір виділяє соку — тут все залежить від ступеня підсмажування, що для вас краще. Як і у випадку біфштексів, при високій температурі вироби стискуються, тому не потрібно тримати під кришкою. Котлетна маса з-за маринування в мінеральній воді стає розпушеним, котлети виходять не жорсткими і плоскими, в злегка піднімаються при жарке.