Кращі оладки на кефірі з содою на сковороді

Як зробити Кращі оладки на кефірі з содою на сковороді рецепт простий. Бомба на сковороді або оладки. “Були у бабусі пишні оладки, А мої оладки наді мною знущаються, Щоб я не робила, не піднімаються😤” – знайома проблема? Вважайте, що її більше немає! Розкриваю вам секретний сімейний рецепт 🤫, передавався від бабусі до мами, від мами до доньки протягом кількох поколінь 👵🤰👧. Якщо слідувати йому в точності, виходять навіть не оладки, а пампушки якісь🥞!

Інгредієнти

500гр – кефіру
480гр – борошна пшеничного в/з
1 яйце
1чт.л. – цукру
1/2ч.л. – солі
1/2ч.л. – соди
Ванілін

Кращі оладки на кефірі з содою на сковороді покроковий рецепт

1. Яйце збиваємо з цукром, сіллю і ваніліном. Додаємо кефір, перемішуємо, потім борошно. Не поспішайте всипати всю відразу, залиште трохи, перевірте консистенцію, а потім, якщо потрібно, додайте еще.

2. Для орієнтиру – тісто не повинна стікати з ложки, воно повинно бути густе. Коли ви визначитеся з борошном, все добре перемішайте, і тільки тоді добавляеие соду, один раз перемішуєте і БІЛЬШЕ НЕ ЗАВАЖАЄТЕ‼️

3. Печемо на розігрітій сковороді з рослинним маслом. А ось тепер приємного апетиту!

4. Кефір, яйце кімнатної температури ‼️ (я навіть дістаю їх ввечері з холодильника, і вони гріються ніч); Цукру не повинно бути багато, всього 1 ст. л. Його кількість теж впливає на пишність; Соду потрібно класти в самому кінці замісу тіста і перемішувати після цього всього один раз; Смажити на олії і прикривати кришкою, коли смажимо на другій стороні. Ну ось і всі секрети. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇