Пишні панкейкі на молоко на сковороді кращі простий рецепт.
Інгредієнти
(на 2-3 порції):
– 2 яйця С1 (ділимо на білки і жовтки),
– 55 розтопленого вершкового масла 82,5%,
– 350 гр молока 3,2%
– 225 гр борошна,
– 2 ст. л цукру,
– 1 ч. л розпушувача,
– Щіпка солі
Для подачі:
– Згущене молоко,
– Ягоди (у мене полуниця і лохина),
– Цукрова пудра
Кращі панкейкі на молоко на сковороді покроковий рецепт
1. Відокремлюємо білки від жовтків. В окремій мисці збиваємо білки з дрібкою солі до стійких пік. У чашу відправляємо жовтки і цукор, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо розтоплене вершкове масло, перемешиваем.
2. Додаємо молоко, перешиваємо. Просіваємо (!!) борошно, розпушувач і вимішуємо масу до тих пір, поки не розійдуться грудочки. Силіконової лопаткою акуратно вмішуємо білки в тісто, щоб вони не опали.
3. Смажимо на а/п сковороді без додавання масла (перевертаємо тоді, коли панкейкі стануть матовими і з’являться дірочки). Кожен шар просочуємо згущеним молоком, зверху викладаємо ягоду, посипаємо цукровою пудрой.
Відео рецепт 👇