Кращий німецький торт Агнес Бернауер

Сьогодні приготуємо дуже смачний і незвичайний найкращий німецький торт Агнес Бернауер рецепт! Думаю, ви такий торт ще не пробували?! Історія торта йде до 15 століття. Агнес Бернауер була дівчиною з самої простої сім’ї, в неї закохався син баварського герцога. Герцог вирішив вибір сина небезпечним, тому що його діти вже не були б знаттю. І у відсутності сина герцог звинуватив Агнес в чаклунстві, ніби він приворожила сина і наказав її стратити. Агнес втопили.
Трагічну історію Агнес увічнили не тільки в численних творах, але і в кондитерському виробі. Отже, торт Агнес Бернауер складається з коржів мигдалевого безе з какао і ноткою кориці і кавового заварного крему. І ще одне доповнення, можливо комусь воно буде важливим, цей торт не містить білої муки і є безглютеновым! На думку одного з німецьких журналів торт входить в десятку найсмачніших в світі! Мені торт теж дуже сподобався!

Інгредієнти

Діаметром 18 см, вага 1.3 кг, висота торта близько 8 см

На 5 коржів діаметром 18 сантиметрів
Какао 1 ст. л.
Кориця 2 ч. л.
Білки 210 грам
Цукор 210 грам
Мигдальні пелюстки
Крохмаль кукурудзяний 20 грам
Мигдальна борошно 180 грам

Крем
Міцний кави (еспрессо) 100 грам
Молоко 400 грам

або
Кава розчинна 3 ст. л.
Молоко 500 грам

Крохмаль кукурудзяний 50 грам
Цукор 130 грам
Жовтки 5 штук

Масло вершкове 230 р

Всього в крем йде 500 мл молока. Якщо використовуєте еспрессо, то берете 400 мл + 100 мл кави, тобто замінюєте 100 мл молока на рідкий кави. Якщо використовуєте розчинну каву, то залишаєте 500 мл молока. В обох випадках кави додається в молоко

Кращий німецький торт Агнес Бернауер покроковий рецепт

1. В рецепті використовується розчинну каву. Але так як я зовсім не вживаю розчинну каву, а ось натуральний обожнюю, я замінила растовримый на свіжозварене кави. Готувала я його в гейзерній кавоварці. Ви можете використовувати будь-який варіант, в приготуванні я опишу. До жовтків додаємо крохмаль, цукор і від загальної маси молока приблизно 80-100 мл. Все разом добре розтираємо міксером, щоб грудочки крохмалю максимально разошлись.

2. До залишився молоко додаємо кави (або 100 мл еспрессо, або 3 ст. л. порошку розчинної кави) В першому випадку молоко 400 г + міцний кави (еспрессо) 100 р. У другому випадку молоко 500 г+ 3 ст. л. кави. Нагріваємо молоко з кавою до кипіння, але не кип’ятимо. Як тільки з’являються перші ознаки кипіння, при активному перемішуванні віночком тонкою цівкою вливаємо жовткову масу. Вогонь зменшуємо до середнього і при безперервному активному перемішуванні віночком заварюємо крем до загустіння. Ось таким густим виходить крем.

3. Відразу ж знімаємо його з плити і переливаємо в чашу. Накриваємо харчовою плівкою вконтакт з поверхнею і залишаємо остигати. Коли крем повністю охолов, збиваємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури до кремового пишного стану та посвітління. далі, приблизно в 3 прийоми додаємо заварную основу до маслу і перемішуємо міксером на невеликій швидкості до объединения.

4. ВАЖЛИВО! На момент з’єднання масла з заварний основою вони повинні бути приблизно однакової кімнатної температури! Інакше крем расслоиться. У мене масло було температури 26 С, заварна основа 28 С. Не обов’язково дотримуватися саме цих температур, головне, щоб різниця в градусах була мінімальною. Коли масло з заварний основою об’єдналися, можна відразу приступати до складання торта. А можна потримати крем в холодильнику 15-20 хвилин, щоб він став більш густим і з ним було зручніше работать.

5. Збірка торта. Я крем розділила на 5 рівних частин. 4 частини пішли на крем між коржами, а 5-я на обмазку боків і верху торта. Коли торт зібраний, дати йому настоятися в холодильнику годин 5. Потім боки прикрасити мигдалевими пелюстками. Верх торта я посипала какао, змішаним з цукровою пудрою і мигдальними лепестками.

6. Торт вийшов дуже-дуже смачним! Обов’язково рекомендую до приготування! Приємного апетиту!