Креветки в клярі темпура в домашніх умовах

Як приготувати смачні Креветки в клярі темпура в домашніх умовах рецепт простий. я намагаюся дуже швидко реагувати на ваші прохання, тому відзняла рецепт креветок в стрічку! якщо чесно – ось цей варіант кляру – це прям рівень! креветки бажано брати тигрові – сірого кольору. ці креветки сирі і не пройшли термічну обробку – саме ці креветки по підсумку виходить ніжними, а не гумовими. ну і звичайно головний секрет – добре розігріте масло.

Інгредієнти

25 креветок
150 мл води
75 гр борошна
1 ч. л соди
1 ч. л кукурудзяного крохмалю
сіль
панірувальні сухарі панко
багато рослинної олії

Креветки в клярі темпура в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Креветки добре розморожуємо і очищаємо від панцира якщо потрібно. Для кляру змішуємо воду, борошно, соду, сіль і кукурудзяний крохмаль. В одній тарілці креветки, у другій кляр, у третій сухарі. Розігріваємо в пательні велику кількість рослинного масла на 6 з 9 – масло буде тріщати, коли буде готове до жарке.
2. Однією рукою вмочаємо креветку в кляр – другою рукою в сухарі. Зробіть одну руку для кляру, а другу для сухарів, так нічого не буде липнути і креветки вийдуть рівними і акуратними. Готуються вони буквально по 1, 5 хвилини з кожного боку, якщо масло добре разогрето.
3. Готові креветки викладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало надлишки масла. Для соусу я змішую на око сметану, зубчик часнику, петрушку і мариновані огурцы.

Відео рецепт 👇