Курча з айвою

Як смачно зробити Курча з айвою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Корнішони з айвою, ще один незаяложений варіант для тих, хто любить експерименти. Айву я люблю як солодку, так і не солодку. У цьому рецепті айва йде і в начинку, і на гарнір.

Інгредієнти

Курча Корнішон 3-4 шт
Цибуля порей 1 шт
Айва 2 шт
Морква 2 шт
Сік половини апельсина
Чорний перець і сіль за смаком
Прованські трави 1 ч. л.
Часник сушений 0,5 ч. л.
Цукор щіпка
Масло рослинне 2 ст. л.
Олія оливкова 2 ст. л.

Курча з айвою покроковий рецепт

1. Айву розділити на четвертинки і видалити серцевину. 3 четвертинки нарізати на шматочки, кожну на 5-6 частин. Від цибулі порею використовувати лише білу і світло зелену частину. Білу частину відкладіть на час, а зелену наріжте кільцями по 0,5 см. На рослинному маслі обсмажити цибулю пару хвилин, додати айву і обсмажувати на помірному вогні до напівготовності. Приправити дрібкою солі, цукру і збризнути 1 ложкою апельсинового соку. Випарити сік, вимкнути і викласти на тарілку. Корнішони помити, обсушити, натерти сіллю всередині і снаружи.

2. Зовсім злегка присипати часником. Витратити на це половину часнику від тієї кількості, що вказана в інгредієнтах. Начинити корнішони айвою, яка до цього часу трохи охолола. Отвір зашити зубочисткою. Ніжки зв’язати. Моркву нарізати брусочками по 1 див. Кожну четвертинку айви розрізати уздовж навпіл, а потім упоперек. Змішати айву з морквою та олією. Додати сіль, чорний перець, трави, ложку апельсинового соку і добре перемішати. Білу частину цибулі порею розрізати на брусочки. Деко застелити пергаментом і змазати в центрі маслом. Викласти корнішони, по краях розподілити айву з морковью.
3. В чашці на дні обов’язково залишиться трохи олії зі спеціями. Акуратно змастіть їм цибулю порей, щоб шари не розсипалися і теж викладіть на деко. Випікайте в розігрітій до 200°духовці 15 хвилин. Я використовувала режим верх/низ. Далі зменшити до 180°овочі перевернути і продовжувати випікати ще 25 хвилин. За цей час при необхідності ще раз переверніть овочі. Якщо якісь ділянки корнішонів будуть зажариваться сильніше накрийте цю ділянку шматочком фольги. На виході красива курочка і підсмажені овочі.При бажанні начинити корнішон можна напівготові рисом з обсмаженою цибулею. Рис добре поєднується з запеченими овочами