Готуємо курку в апельсиновому соусі в духовці рецепт простий. Прилетіло багато відгуків з проханням опублікувати рецепт курячої грудки в апельсиновому соусі.
Інгредієнти
Куряча грудка на кістки (можете замінити на курячі ніжки або стегна)
апельсин
часник
яблуко (можна додати до яблук айву – зараз сезон)
соєвий соус
копчена паприка, перець, зерна гірчиці, сіль
Курка в апельсиновому соусі в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо м’ясо – курячу грудку треба посолити, поперчити і натерти копченої паприкою☝. ⠀ Робимо надрізи в м’ясі і поміщаємо невеликі часточки часнику, утапливаем в лунки.
2. Залишаємо м’ясо на 1-2 години. ⠀ Беремо 1/3 склянки соєвого соусу + 1/2 склянки кип’яченої води + 1/2 апельсина, вичавлюємо сік. ⠀ Після занурюємо м’ясо в блюдо для запікання, кладемо порізане яблуко, 1/2 апельсина часточками і поливаємо м’ясо приготованим соусом.
3. Під час готування необхідно часто ложечкою поливати соусом м’ясо, яке збирається у страві. ⠀ ⏰ М’ясо запікаємо 1 годину на 180° (без фольги). Приємного аппетита.