Курка в домашньому соусі теріякі

Курка в домашньому соусі теріякі на сковороді простий рецепт. Напрочуд смачна курочка в ДОМАШНЬОМУ СОУСІ ТЕРІЯКІ. Курка в соусі теріякі – рецепт один з найбільш популярних серед страв азіатської кухні. Збалансована солодко-гостра заправка робить м’ясо ніжним і соковитим.

Інгредієнти

Для соусу:
50 мл соєвого соусу
40 р. натурального меду
2 ст. л. яблучного оцту
2 зуб. часнику
1 ст. л. крохмалю
0,5 ч. л. меленого імбиру
Щіпка чорного меленого перцю

300 гр. курячого філе
1 ст. л. рослинного масла для обсмажування

Курка в домашньому соусі теріякі покроковий рецепт

1. Почнемо з соусу! Часник дрібно подрібнюємо. У глибокій ємності змішуємо соєвий соус, часник, мед, оцет, мелений імбир, крохмаль і перчик. * Якщо ви хочете приготувати соус без курки, то…

2. Щоб соус загус, його необхідно підігріти. Для цього вилийте соус в сотейник і доведіть його до густого стану, на це піде 1-2 хвилини. Соус готовий! Куряче філе обсушити і розрізати на довгі полоски.

3. Курочку обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Після вливаємо соус до курочку і, постійно помішуючи, обсмажуємо шматочки м’яса (приблизно 2 хвилини).

4. Соус повинен трохи загуснути. Гарнір можете вибирати спираючись на свої уподобання. Я подавала з рисом.

Відео рецепт 👇