Як зробити Лавандовий хліб на заквасці рецепт простий. Це, мабуть, самий незвичайний хліб, який я пекла. Лаванда в ньому звучить дуже делікатно, ненав’язливо, здорово відтіняючи аромат солоду.
Інгредієнти
514 гр крижаної води
474 гр пшеничного борошна
200 гр сильної пшеничного борошна
180 гр пшеничного закваски 100% вологості
80 гр пшеничного цільнозерновий борошна
40 гр солодового екстракту
20 гр меду (за 8-12 годин змішаного з 4 ч. л. квітів лаванди)
20 гр оливкової олії
16 гр солі
Лавандовий хліб на заквасці покроковий рецепт
1. Змішати все борошно і воду до об’єднання, накрити і залишити на 1-10 годин у холодильнику. Через 1-10 годин: Внести по черзі закваску, солодовий екстракт, мед, сіль і масло, ретельно вимішуючи до эластичности.
2. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 2,5-3 години до збільшення трохи менше, ніж у 2 рази. Зробити 3-6 обминок з інтервалом 30 минут.
3. Через 2,5-3 години: Сформовать, як подобається, укласти в розстоєчні кошик, накрити і залишити на 2 години в теплі або 15-18 годин у холодильнику до збільшення в 1,5-2 раза.
4. Через 2 години (15-18 годин): Надрізати, випікати при 250°С з парою 15 хвилин, далі при 200°С без пари ще 15 минут.
Відео рецепт 👇