Лечо на зиму з болгарського перцю і помідорів пальчики оближеш

Як проходять ваші вихідні? У нас помітно знизилася температура після спеки, так свіжо, добре.. і я користуючись прохолодою)) Як зробити домашнє смачне солодке лечо на зиму з болгарського перцю і помідорів пальчики оближеш класичний простий рецепт. поповнила свої запаси на зиму, так поповнила, що весь тиждень вам буду показувати)) почну з лечо!

Інгредієнти

Перець болгарський 5 кг
Томат 2 літри
Олія рослинна 1 склянку
Цукор 2 склянки (стакан використовую 250 мл, звичайний гранений стакан)
Сіль 2 ст ложки
Оцет 9% 1 склянку
Часник 2-3 головки
Гіркий перець 5-6 шт
Зелень

Лечо на зиму з болгарського перцю і помідорів пальчики оближеш покроковий рецепт

1. Перець помити, нарізати на 2-4 частини. Приготувати томат будь-яким зручним для вас способом. Я роблю на блендері. Далі у велику каструлю додаємо томат, рослинне масло, цукор, сіль кип’ятимо 20 минут.

2. Додаємо оцет, кип’ятимо 5 хв. Далі частинами додаємо перець і гіркий перець. З моменту закипання варимо 10-15 хв ( головне не переварити) і постійно помешивать.

3. Розкласти лечо в стерилізовані банки, пересипаючи дрібно рубаним часником і зеленню. Закатати або закрутити стерилізованими крышками.

4. Перевернути банки догори дном і “обгорнути” (в теплі речі) до повного охолодження. Зберігати лечо в темному прохолодному месте.