Локшина удон з морепродуктами і овочами в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
Інгредієнти на 2 порції:
•Локшина удон –
•Болгарський перець – 60 р.
•Кабачок – 60 р.
•Баклажан – 60 р.
•Морква – 40 р.
•Цибуля шалот – 40 р.
•Часник – 2 зубчики
•Імбир – 5 р.
•Креветки – 120 р.
•Кальмар – 120 р.
•Мідії – 100 р.
•Соєвий соус – 60 мл
•Вустерширський соус – 2 ч. л.
•Рибний соус – 2 ст. л.
•Устричний соус – 1 ст. л.
•Сіль/Перець – за смаком.
На прикрасу:
•Кунжут
•Цибуля шніт
•Цитрусовий соус
Локшина удон з морепродуктами і овочами в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Першим ділом підготуємо всі необхідні інгредієнти. Кубиками середнього розміру наріжемо овочі. Промиємо морепродукти під холодною водою і почистимо їх, з креветок приберемо все зайве, з кальмара дістаємо прозору пластину (гладиус) і наріжемо кільцями, мідії відокремлюємо від черепашок і нарізаємо навпіл (якщо мідії великі).
2. Як тільки всі інгредієнти підготовлені відправляємо локшина удон в киплячу та підсолену воду, варимо 4-6 хвилин. Тим часом раскалим сковороду і додамо невелику кількість рослинної олії, чекаємо поки добре нагріється масло і відправимо на овочі обжарку.
3. Смажимо на високій температурі часто помішуючи ~ 2 хвилини і додамо Соєвий соус до овочів, слідом відправляємо морепродукти і смажимо ще 2 хвилини активно помішуючи все, в цей час слід додати вустерширський і рибний соус (за бажанням ви можете обійтися тільки соєвим соусом).
4. Додамо вже готову локшину в сковороду заллємо ще невеликою кількістю соєвого соусу і з’єднаємо всі інгредієнти разом, удон з морепродуктів готовий 😋.
5. Викладаємо локшину в глибоку тарілку і прикрашаємо смаженим кунжутом і зеленою цибулькою, я вирішив додатково залити цитрусовим соусом на основі апельсина з додаванням розмарину 🔥.
Відео рецепт 👇