Лимонна тарталетка з швейцарською меренгою

Тарталетки мене не відпускають… Лимонна тарталетка з швейцарською меренгою (рецепт розрахований на 8 овальних тарталеток 14*4 см).

Інгредієнти

Пісочна основа для тарталеток
72 гр цукрової пудри
трісок сіль
180 гр пшеничного борошна
43 гр мигдальної муки
120 г вершкове масло (82,5%)
48 г яєць

Лимонне кремю
3 жовтки
90 гр лимонного соку
3 г пектину (в даному разі не важливо якого – nh або яблучний )
105 гр цукру
70 гр вершкового масла

Швейцарська меренга
60 гр білка
90 гр цукру
1 чл лимонного соку

Лимонна тарталетка з швейцарською меренгою покроковий рецепт

1. Пісочна основа для тарталеток.
З’єднати в чаші міксера борошно, пудру, минд борошно, сіль, змішати насадкою весло. Додати вершкове масло, промешать до стану мокрою крихти Додати яйця, ще трохи промешать. Отримане тісто розкачати в пласт товщиною близько 3 мм Викласти у формочки для тарталеток. Підморозити. Духовку розігріти до 160 градусів. Випікати близько 25 +-3 хвилин до золотистого кольору. Для блиску – тарталетки ПІСЛЯ ВИПІЧКИ – промазати сумішшю з 20 гр жовтки + 2г вершків, запекти ще 5-7 хвилин при 170 гр Зберігати в герметичній тарі при кімн. Т до 7-10 дней.
2. Лимонне кремю.
вичавлюємо сік З лимонів, до нього додаємо жовтки і гарненько розмішуємо до однорідності. Пекатин змішуємо з цукром. Жовтково-лимонну масу ставимо на плиту і відразу вводимо дощиком пектин з цукром інтенсивно помішуючи. ( при 40 гр цельсія пектин почне густіти, тому важливо вмішати його ДО цієї температури маси). Після того як суміш почала злегка по-булькивать – заварюємо буквально 20 секунд і знімаємо з плити. Відразу ж переливаємо через ситечко, щоб прибрати можливі згустки. Коли маса охолоне до 40 градусів – вводимо масло кімнатної температури, пробиваємо заглибним блендером і ставимо під плівкою “вконтакт” в холодильник для стабілізації хоча б на 4 часа.

3. Швейцарська меренга.
Білки з цукром ставимо на водяну баню. Гріємо інтенсивно заважаючи лопаткою до 70 гр або до розчинення цукру. Потім на СЕРЕДНІЙ постійної швидкості міксера збиваємо до пишноти. Додаємо лимонний сік, поєднуємо з масою за допомогою міксера. Перекладаємо в мішок з насадкою “пелюстка троянди” і викладаємо на тарталетки поверх кремю.