Лимонний кекс на молоці в духовці

Лимонний кекс на молоці в духовці простий рецепт. цей рецепт у мене паличка-виручалочка, з ним хоч у світ,хоч у гостину! Робити легко, звичайні продукти,а у всіх, хто його пробував очі круглі😃Рецепт не я придумала, він класичний і 100 років живе в моєму зошиті з рецептами. Його можна взяти як основу і періодично щось міняти.

Інгредієнти

Тісто:
1 яйце
150гр цукру
Щіпка солі
100гр рослинного масла без запаху
200мл молока
1.5 ч. л. розпушувача
260гр борошна
Цедра двох середніх лимонів
Сік половини лимона або 25гр лікеру «Лімончелло»

Для просочення:
Цукор 50гр
Вода або лимончелло 30гр
Лимонний сік 30гр
Все змішати і довести до кипіння. Я ще додаю дрібку кориці

Для гдазури:
Цукрова пудра 100гр
Сік лимона 2-3 стіл.ложки
Все добре змішати віночком

Лимонний кекс на молоці в духовці покроковий рецепт

1. Яйце розтерти з цукром, додати сіль, молоко, масло і цедру з соком. Все добре змішати віночком. Розпушувач додати в борошно і все просіяти. Додати в миску з тестом і перемішати. Вилити у форму для кексу. Моя форма 20х10х7. Якщо форма силіконова не змащуємо. Якщо алюмінієва прокладете пергаментом.

2. Немає форми для кексів можна зробити в будь-який інший або в паперових формочках для капкейків. Випікати в розігрітій духовці при температурі 170-180 градусів 40-50 хвилин. І так як у всіх різні духовки перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Я люблю коли кекс зверху трохи розриває в духовке.
3. Але якщо ви хочете щоб він був рівний, поставте його на нижню полицю в духовці і виставте температуру 170 градусів. Час можливо трохи збільшиться, але кекс буде ровный.

4. Але! Для кексу це нормально тріснутий верхівка. Також в лимонний кекс можна додати мак, шматочки ягід або фруктів, наприклад лохину або грушу.