Інгредієнти
Компоті з лохини:
300 гр. Лохини
60 гр. Цукру
18 гр. Кукурудзяного крохмалю
⠀
Чізкейк:
200 гр. Сирного сиру (Філадельфія, Хохланд креметте)
50 гр. Цукру
8 гр. Кукурудзяного крохмалю
40 гр. Вершків 33-35%
56 гр. Яєць
Для тіста:
180 гр. Яєць
180 гр. Вершкового масла
300 гр. Цукру
100 гр. Соку лимона
80 гр. Молока
Цедра лимона
300 гр. Борошна
8 гр. Розпушувача
⠀
Бажано, щоб усі інгредієнти були однією кімнатної температури.
⠀
Глазур:
100 гр. Шоколаду білого
50 гр. Вершків 33-35%
50 гр. Пюре лохини
Лимонний кекс з чізкейк і лохиною покроковий рецепт
Окремо змішуємо цукор з крохмалем. Ягоду розморожуємо і не зливаючи рідини доводимо до 40-50С, потім дощиком всипаємо цукор з крохмалем, при цьому перемішуючи. Варимо ще 1-2 хвилини після закипання. Пюре стане яскравого, насиченого кольору і загусне. Перелити в іншу ємність, щоб швидше охололо. Якщо свіжа ягода то додаємо 50 гр. води або сока.
Додаємо до сиру цукор і перемішуємо вінчиком, або на низькій швидкості міксера! Потім яйце, вершки і крохмаль, добре объединяем.
В чаші з’єднуємо розм’якшене вершкове масло і цукор. Збиваємо кілька хвилин, поки масло не стане білого кольору. Додаємо яйця і знову збиваємо. Вливаємо молоко, сік, цедру і добре перемішуємо. ⠀ Просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. ⠀
Форму змащуємо тонким шаром рослинного масла і вливаємо тісто 1/3 тіста. Потім шар чізкейку, 1/2 частина тесту, компоті і тісто. ⠀ Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 С духовці на середньому рівні, режим верх низ, до сухої зубочистки (приблизно 60 хв). ⠀ Готового кексу даємо охолонути у формі 10 хвилин, потім витягуємо на решітку. Перш ніж нарізати, даємо повністю охолонути!
Заливаємо шоколад гарячими вершками і гарячим ягідним пюре, добре перемішуємо й даємо охолонути 5-7 хв. ⠀ Потім Збиваємо кілька секунд міксером (можна і не збивати). ⠀ Прикрашаємо остиглий бажано кекс. ⠀ Для пюре подрібнюємо ягоду блендером і протираємо через сито!
Відео рецепт 👇