Як приготувати Лимонний кекс з глазур’ю в духовці рецепт простий. Давним давно не писала вам смачних рецептів. Виправляюсь 😉.
Інгредієнти
Борошно 250 гр
Яйця 5 шт
Цукор 140 гр
Слив.масло 180г
Ван.цукор 1пачка
Розпушувач 1пачка
Щіпка солі
4ст.л молока
Лимон 1шт
Для глазарури лимон і сах.пудра.
Лимонний кекс з глазур’ю в духовці покроковий рецепт
1. Білки відділяємо від жовтків. У мисці збиваємо міксером жовтки, цукор і масло кімнатної температури. Додаємо просіяне борошно, ван. цукор, розпушувач, цедру і сік одного лимона, молоко і перемішуємо. В окремій мисці збиваємо до пишної піни білки з солью.
2. Поступово вводимо білки до тесту і лопаткою (не міксером) обережно перемішуємо до однорідності. Викладаємо тісто у силіконову форму і випікаємо 35-40 хвилин при 180 гр.
3. Для приготування глазурі змішати цукрову пудру і сік лимона в співвідношенні на 1 ст. л. соку лимона 100 гр цукрової пудри. Злегка остиглий кекс поливаємо глазур’ю і прикрашаємо за бажанням фруктами, ягодами або кондитерської посипкою (у мене гранат)