Лимонний пиріг з тарт меренгою і курдом простий рецепт в духовці як зробити.
Інгредієнти
Тісто:
Борошно – 170гр
Жовток – 2шт
Цукор – 65гр
Розпушувач – 1/3ч.л
Ванільний цукор – 10г
Масло вершкове – 100г
Лимонний курд:
Цедра з одного лимона
Лимонний сік – 115гр
Цукор – 75гр
Масло вершкове – 65гр
Жовток – 4шт
Меренга:
Білки – 6шт
Цукор- 270гр
Лимонний тарт пиріг з меренгою і курдом покроковий рецепт
1. Замішуємо пісочне тісто як показано на відео і прибирає в холодильник на 1 годину. Потім дістаємо, розподіляємо по формі, кладемо вантаж у вигляді квасолі і відправляємо випікати в розігріту до 180 гр духовку на 25 минут.
2. Далі готуємо лимонний курд. Цедру лимона, цукор, жовтки і масло з’єднуємо в сотейнику і варимо на середньому вогні до загусання. Як загусне прибираємо з вогню і остужаем.
3. Готуємо меренгу. Білки збиваємо з цукром до щільної консистенции.
4. Збираємо тарт як показано на відео: на пісочну основу викладаємо начинку і зверху меренгу.
5. Готовий тарт можна відправити в духовку ще на 10 хвилин при 180 гр або зверху підсмажити горелкой.
Відео рецепт 👇