Лимонний торт з шифоновою бісквітом і вершковим кремом

Який же ніжний він виходить 🥰🥰 Неймовірний рецепт бісквіта і самого простого крем-мусу. Напишіть в коментарях, як вам? Як зробити Лимонний торт з шифоновою бісквітом і вершковим кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Шифоновий лимонний бісквіт:
4 яйця
цедра 1 лимона
40 мл соку лимона
50 мл рослинного масла
50 г борошна
30 г кукурудзяного крохмалю
80 г цукрової пудри або цукру
Щіпка солі

Крем:
500 мл вершків 35%
70 г цукру або пудри
сік 1/2 лимона
5 г желатину

Просочення:
3 ст. л. води
3 ст. л. Соку лимона
1 год л Цукру або меду

Лимонний торт з шифоновою бісквітом і вершковим кремом покроковий рецепт

1. Для бісквіта. Форма діаметр 18 див. Якщо ваша роз’ємна форма пропускає воду, краще обернути її фольгою або взяти неразъемную. ⠀ Білки відділяємо від жовтків. З’єднуємо жовтки, сіль, масло, сік і цедру лимона. Збиваємо. Додаємо просіяне борошно і крохмаль, перемішуємо до однорідності. ⠀ Білки збиваємо з цукром до пік. Але не перевыбираем. Акуратно додаємо білки в тісто, перемішуючи лопаткою, щоб білки не осіли. ⠀

2. Виливаємо тісто у форму.Форму ставимо у велику по діаметру і наливаємо гарячу воду і відправляємо в духовку розігріту до 160°C 30 хв, потім, відкриваємо дверцята на пару секунд і печемо далі при 140°C ще 30 хв. Якщо верх швидко зарум’яниться, то треба накрити фольгою. ⠀ Готовий залиште в духовці, трохи прочинивши дверцята, до повного охолодження. ⠀
3. Витягти з форми, після того, як охолов. В ідеалі загорнути в харчову плівку і прибрати на пару годин в холодильник, щоб був соковитіше і легше було різати. Але я все робила відразу. ⠀ Для крему: ⠀ Збиваємо вершки і цукрову пудру в густу масу. Желатин розпускаємо в соку лимона до набухання. Розпускаємо в мікрохвильовці 10 с, злегка охолоджуємо і додаємо до крему.

4. Перемішуємо і ставимо в холодильник для стабілізації на 20 хв. ⠀ Для просочення з’єднуємо сік лимона, воду і цукор, доводимо до кипіння, охолодити. ⠀ Складання: Корж розрізаємо на 3. Кожен просочуємо і змащуємо кремом. Прикрашаємо за бажанням. Прибираємо в холодильник на кілька годин або на ніч

Відео рецепт 👇